Spring naar inhoud

Beiaard Concert Bathmen

mei 5, 2012

Vandaag heeft Jan Achterkamp in het plaatsje Bathmen een beiaardconcert gegeven opgedragen aan Leny Adelaar Polak. Vandaag dacht ik opeens dat het zou kunnen dat dat dezelfde vrouw is die onlangs in een programma was waarin Maurice de Hond centraal stond. Nogal een megadramatisch verhaal. Als dat zo is dan voel ik mij wel heel vereerd dat Jan mijn muziek heeft uitgekozen om uit te voeren tijdens dit concert.
Dit was de annonce van het concert:

Carillonbespeling op zaterdag 5 mei in teken van Leny’s leven
De bespeling op zaterdag 5 mei om 11.00 uur schenkt aandacht aan het levensverhaal van mevrouw Leny Adelaar-Polak. Het programma opent met The Lindentree van A. Dvoràk. Verder speelt Jan Achterkamp diverse Jiddische liederen, zoals Moaz Tsur en Oh Chanukah. Van de collega en leermeester, de joodse componist Mathieu Polak, worden een aantal composities uit zijn Pesachliederen ten gehore gebracht.

Tevens bevat de bespeling de traditionele Hollandse liederen uit Valerius Gedenckklank, zoals Gelukkig is het land en O, Heer die daar des hemels tenten spreidt. En natuurlijk wappert Michieltjes blauw geruite kiel weer in de wind.

Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: