Spring naar inhoud

Mi Sheberach

mei 3, 2020

New composition by Mathieu Daniël Polak. Annette Scholten (lame sonore) & Nanke Flach (piano) performing Mi Sheberach.

Mathieu says about this piece:

De woorden van Mi Sheberach spreek je uit om je naaste die ziek is steun te betuigen.
Het gebed, vooral gesproken in de Synagoge maar ook thuis te reciteren, begint met “Moge Hij die zegent.”

Voor verschillende dagen in de week bestaan er Mi Sheberach gebeden. Ook is het mogelijk het gebed persoonlijk in te kleden door bijvoorbeeld de naam te noemen voor wie je het gebed uitspreekt.

Mathieu Daniêl Polak had de klank van de lame sonore in gedachte toen hij deze compositie maakte. De lame sonore ziet hij als een instrument waar melancholie, nostalgie, hoop en vertrouwen elkaar vinden. Met Annette Scholten (lame sonore) en Nanke Flach (piano) weet hij zijn compositie in goede handen.

Audio via YouTube: https://youtu.be/0t-EdFflPXw

The sheet music could be downloaded via this link: Mi Sheberach april 2020 – Full Score

Picture of the first page of Mi Sheberach:

Mi Sheberach april 2020 - Full Score

Mi Sheberach (Hebrew:  is a prayer for people in need of healing.

images

May the one who blessed our ancestors, Avraham, Yitzchak and Ya’akov, Sarah, Rivkah, Rachel and Leah bless and heal …….. 

May God give him/her support and strength, patience of spirit and courage. May the physician have wisdom and sound judgment for alleviating pain and suffering and the sufferer be thoroughly healed in spirit and in body. May he/she have many more years of life and health for giving thanks and praise to the all-merciful and faithful Healer, for a length of days, and let us say: Amen.

 Moge degene die onze voorouders Avraham, Yitzchak en Ya’akov, Sara, Rivka, Rachel en Lea gezegend heeft, ook zegenen en genezen de zieke ……

Moge De Eeuwige hem/haar steunen en sterken met geduld en moed.

Moge De Eeuwige aan de arts de wijsheid en het inzicht geven om het lijden te verzachten en aan de zieke spoedig volledig herstel geven, genezing van lichaam en ziel. Moge De Eeuwige hem/haar nog vele jaren van gezondheid geven om God, de betrouwbare en barmhartige, te danken en te zegenen, tot in lengte van dagen. En laten we zeggen: Amen.

Bron/Source: Sidur (Prayer Book) of Beit ha Chidush Amsterdam 

IMG_3934

From → Uncategorized

Geef een reactie

Plaats een reactie